smart buildings











LIVE TV 150 KANALIA      ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIVE 2TV SOYPER KRHTH TV                                



SMART BUILDINGS















Τεχνολογία  εξέλιξη και ασφάλεια , τρεις  λέξεις που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, τρεις  λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Smart Buildings.

H Smart Buildings είναι μια επιχείρηση με πολυετή εμπειρία που ασχολείται με πρότυπες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις . Δημιουργήθηκε από το Μηνά Κατρά, ηλεκτρολόγο μηχανικό ΤΕ .  απόφοιτο του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης   . Στόχος της Smart Buildings είναι η άριστη ποιότητα των έργων της στο ιδανικό κόστος για τον πελάτη , η ασφάλεια και η εξοικονόμηση ενέργειας . Ασχολείται με:
- Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων
- Μελέτη, προγραμματισμό και κατασκευή έξυπνων κτιρίων
- Εφαρμογές PLC , αυτοματισμοί
- Δομημένη καλωδίωση- δίκτυα υπολογιστών
-  Έλεγχος θέρμανσης ,κλιματισμού.

Η Smart Buildings είναι μέλος της EIBA -
KNX (European Installation Bus) και δραστηριοποιείτε στους κτιριακούς αυτοματισμούς από το 1998 με συνεχώς αναπτυσσόμενους ρυθμούς. Η πολυετή εμπειρία στο χώρο αυτό και η συνεχής επιμόρφωση έφτασαν τη Smart Buildings σε ένα υψηλό επίπεδο κατασκευών.

 Έξυπνο σπίτι
Οι σημερινές σύγχρονες κατοικίες υψηλού επιπέδου περιέχουν, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αρκετά συστήματα αυτόματων λειτουργιών, που είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Επιπλέον, κάποια από αυτά προβλέπονται ή τοποθετούνται αργά, ή και μετά την κατασκευή της κατοικίας με συνέπεια να δυσχεραίνεται η καθημερινή ζωή των  χρηστών, αλλά και να μην επιτυγχάνεται το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.
Τέτοια συστήματα είναι:

• Το σύστημα φωτισμού, δηλαδή οι τοπικοί διακόπτες, συνδεσμολογίες aller retour, commitateur, dimmer, χρονικά κ.ά.
• Ο εξωτερικός φωτισμός κήπου, προστασία από διαρροές και ο φωτισμός ανάδειξης του κτιρίου
• Τα συστήματα ελέγχου ηλεκτρικών ρολών, κουφωμάτων και κουρτινών
• Το σύστημα κεντρικής θέρμανσης
• Ο κλιματισμός και ο αερισμός
• Ο συναγερμός
• Το σύστημα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας
• Όλες οι σημαντικές ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο κ.ά.)
• Θυροτηλεόραση και έλεγχος θυρών εισόδου ή ηλεκτρικών κλειδαριών (κυπρί)
• Ο έλεγχος των ηλεκτρικών θυρών γκαράζ
• Η εσωτερική καλωδίωση των τηλεφώνων και των δεδομένων
• Η εσωτερική εγκατάσταση δορυφορικής τηλεόρασης, και η διαχείριση των πηγών εικόνας και ήχου υψηλής ποιότητας
• Πίνακες ελέγχου διάφορων αντλιών (όμβριων, λημμάτων κ.ά)
• Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV
• Ο ανελκυστήρας
• Το αυτόματο πότισμα
• Ο πίνακας ελέγχου της πισίνας
• Το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (γεννήτρια ρεύματος)
• Το σύστημα αδιάλειπτης παροχής UPS
• Η πυρόσβεση σε συνδυασμό με κάποια δεξαμενή νερού

Για μας έξυπνο σπίτι είναι το σπίτι στο οποίο ένας απλός άνθρωπος, χωρίς βιβλία με οδηγίες στο χέρι, μπορεί να ελέγξει εύκολα μέρος, ή όλες τις παραπάνω λειτουργίες, με έναν τρόπο που θα εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια.



Τι είναι το instabus?
H τεχνική instabus είναι μια τεχνολογία αμφίδρομης επικοινωνίας και διαχείρισης λειτουργιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ένα καλώδιο συνδέει μεταξύ τους όλες τις συσκευές και τα «έξυπνα» μέρη μιας εγκατάστασης και δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και μεταβίβασης δεδομένων ή εντολών και αυτόματων λειτουργιών. Η ηλεκτρική εγκατάσταση προσαρμόζεται στις ανάγκες του κτιρίου και των ανθρώπων που θα το χρησιμοποιούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κατάλληλου software, απλοποιώντας τόσο τη διαδικασία της εγκατάστασης όσο και τη χρήση του.
Οι συσκευές instabus μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβατικές συσκευές ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης, όπως διακόπτες και ρελέ, και να προσφέρουν νέες δυνατότητες και λειτουργίες*. Η τεχνική instabus είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη, και σε πολλές εκτός Ευρώπης χώρες, και υποστηρίζεται από περισσότερες από 150 εταιρίες ως τεχνική ΕΙΒ ή πρόσφατα ΕΙΒ/ΚΝΧ.

Τεχνικά το instabus είναι ένα δίκτυο αποκεντρωμένου ελέγχου ανοιχτής αρχιτεκτονικής με πολλά πλεονεκτήματα. Τα βασικά είναι:

σύμφωνο με το Ευρωπαϊκό στάνταρτ ΕΝ 50090

συνδυάζει τις καλύτερες συσκευές από τους καλύτερους κατασκευαστές

ευρεία γκάμα συσκευών ελέγχου για πολλές από τις ανάγκες του σήμερα και περισσότερες για τις ανάγκες του αύριο

αν μια συσκευή δεν υποστηρίζεται μετά από λίγα χρόνια από τον προμηθευτή της, μπορεί να αντικατασταθεί από ισοδύναμη

περιορίζει τα κόστη επισκευής και τροποποιήσεων

στη διάρκεια της ζωής του έργου μπορεί να διαχειριστεί από διαφορετικούς μηχανικούς που έχουν την τυποποιημένη εκπαίδευση της
KNX-EIBA. (Λίστα με KNX-EIB Partner βρίσκεται στο site της KNX)

η τεχνική instabus δοκιμάζεται, πετυχαίνει και βελτιώνεται για πάνω από 15 χρόνια σε όλη την Ευρώπη σε χιλιάδες εφαρμογές και είναι μια ώριμη τεχνολογία

*το instabus δεν υποκαθιστά την ανάγκη προστασίας της εγκατάστασης (ασφάλειες, διακόπτες διαρροής, κλπ.)
Δηλαδή τι προσφέρει instabus?
Κλιματισμό και θέρμανση να λειτουργεί σε συνάρτηση των εξωτερικών συνθηκών καιρού, που απενεργοποιούνται εάν υπάρχει ανοιχτό εξωτερικό κούφωμα στο χώρο, αντιπαγετική προστασία, επιλογή σεναρίων θέρμανσης (καλούμενα από τηλέφωνο η internet) πως π.χ "λείπουμε διακοπές" άρα θερμοκρασία μόνο συντήρησης, "λείπουμε για λίγο" θερμοκρασία κοντά στην επιθυμητή, "είμαστε σπίτι" επιθυμητή θερμοκρασία.

Φωτισμό που ελέγχεται απομακρυσμένα από τηλέφωνο, τηλεκοντρόλ η internet, σενάρια φωτισμού όπως : φαγητό, οικιακός κινηματογράφος, διάβασμα, ξεκούραση, γιορτή, πανικός, απουσία κλπ.

Σε μια τέτοια οικία θα δούμε πληκτρολογώντας μόνο τον κωδικό εξόδου του συναγερμού να κλείνουν, ασφαλίζουν όλα τα εξωτερικά ανοίγματα, να σβήνουν όλα τα φώτα εκτός τον φωτισμό ασφάλειας του κτιρίου και να απενεργοποιούνται όλες οι ηλεκτρικές συσκευές.
Ενώ ακόμα όταν λείπουν όλοι το οίκημα βρίσκεται σε ετοιμότητα και εάν συμβεί οτιδήποτε οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται τηλεφωνικά ή και με  
email  για το συμβάν (διαρροή νερού, φωτιά, παραβίαση, δολιοφθορά).

Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται και σε ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, επιτυγχάνοντας  έτσι μέγιστη οικονομία ενέργειας, ασφάλεια, ευκολία χρήσης.



LIVE TV SPORTS




ONLINE-TELEVISION.TV
LIVE TV SPORTS

Αρχική Σελίδα RSS Feed για IE 7,0 Προσθήκη στα αγαπημένα Μενού Συχνές ερωτήσεις Βοήθεια 
ONLINE-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ . τηλεόραση
ΚΑΝΑΛΙΑ
VIDEO HD
  

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ BUS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε τέτοιες εγκαταστάσεις έχουμε δυνατότητα επαναπρογραμματισμού ανά πάσα ώρα και στιγμή ώστε πραγματικά να λειτουργεί ο χώρος αυτός όπως βολεύει τον χρηστή και όχι τον εγκαταστάτη μελετητή, ενώ μοναδικός περιορισμός είναι η φαντασία.

Έχομε πολύ ποιο απλές καλωδιώσεις άρα λοιπόν πολύ λιγότερα σφάλματα και λιγότερες ζημιές.

Μπορούμε πού εύκολα να αλλάξουμε λειτουργίες η και να προσθέσουμε χωρίς να επέμβουμε καθόλου στις καλωδιώσεις της εγκατάστασης παρά μόνο στο πρόγραμμα και στον πίνακα αν πρέπει να προστεθεί κάποιο εξάρτημα π.χ επιπλέον ρυθμιστής φωτισμού που δεν είχαμε βάλει στην αρχή. 


Είναι πλέον εύκολος ο απομακρυσμένος έλεγχος είτε από τηλέφωνο είτε από υπολογιστή.

Δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων στη διαχείριση των ηλεκτρικών φορτίων και της πρόσθεσης λογικής στην εγκατάσταση μας. 


Έχουμε απόλυτη ασφάλεια και πετυχαίνουμε μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Δεν απαιτείτε να ύπαρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής μόνιμα συνδεδεμένος με την εγκατάσταση μας. Πολλά από τα κτίρια γύρω μας λειτουργούν με αυτή την τεχνολογία κατασκευασμένα από την Smart Buildings.

Γνώμονας της Smart Buildings είναι η άρτια κατασκευή με τα καλύτερα υλικά και πάντα σε προσιτές τιμές για τον πελάτη.